Wasplaats en/of tankplaats


Open opvangputten of slibvangputten kunnen in een spuitplaats meegestort worden. Op deze manier ontstaat de meest degelijke spuitplaats / wasplaats. 

Stekeinden

De open opvangputten of slibvangputten kunnen aan de bovenkant worden voorzien van stekkenbakken of stekeinden. De bewapening van de betponput steekt dan uit de wand van de betonput waardoor deze meegestort kan worden in de betonvoer. Hierdoor ontstaat een degelijke constructie in de was- of spuitplaats. Wij adviseren u om altijd een betonvloer in het werk te laten storten en niet te werken met losse betonplaten. Losse platen gaan altijd schuiven.
Vaak is het goedkoper om 2 of meer slibvanputten te plaatsen in de wasplaats.Olieafscheiders

Olie-afscheiders ook wel oba's genoemd zijn wettelijk verplicht bij een wasplaats / spuitplaats. Door een olie- en benzineafscheider wordt voorkomen dat dergelijke koolwaterstoffen in het milieu komen. De olieafscheiders van betonputten.nl zijn gecertificeerd conform de Europese normering NEN-EN 858-1. Zie ook productenoverzicht, de Olie- en benzineafscheider.

Eisen

Bij aanleggen van een wasplaats of tankplaats worden vanuit overheidswegen eisen gesteld. Het verdient aanbeveling om die op te vragen bij uw plaatselijke overheid (gemeente en waterschap). Afhankelijk van uw wensen en eisen van overheidswegen kunnen wij u een aanbieding doen voor de slibvangputten in de wasplaats / spuitplaats en/of tankplaats. 


Slibvangputten

Als er bij een wasplaatsen veel slib of zand vrij komt is een grote slibvangput een aanrader (zie ook foto). Deze betonnen slibvangputten kunnen midden in de wasplaats neergezet worden, zodanig dat omliggende wasplaats afwatert op de slibvangput. Een slibvangput voorkomt verstoppingen van leidingwerk en is eenvoudig leeg te scheppen met een mobiele kraan. Voor alle typen open opvangputten of slibvangputten, zie ook productenoverzicht.