Opvang perssappen


First Flush systeem

De meest eenvoudige oplossing is een systeem waarbij het regenwater in de sloot komt en de perssappen worden opgevangen. Hiervoor leveren wij de First Flush betonput. Zie ook bij Producten. De ronde betonputten van Betonputten.nl kunnen voorzien worden van een buizensysteem dat onderscheid maakt tussen grote en kleine waterstromen. Het buizensysteem is ingebouwd in de ronde betonput. Alles wordt geheel voorgemonteerd en in één betonput geleverd. U kunt de betonput direct in de grond plaatsen.

Werking

Bij een fikse regenbui onstaat een grote waterstroom. Deze is nauwelijks vervuild met perssappen uit bijvoorbeeld natte bijproducten. Het gaat hier om het regenwater wat naast de bijproducten op de betonvloer is gevallen. Het is zinloos dit regenwater op te vangen. Daarom wordt het via het buizensysteem in de sloot geloosd. De werkelijke perssappen komen later. Dit is de kleine waterstroom omdat het geleidelijk vrij komt. De perssappen worden wel door het buizensysteem opgevangen in de betonput.

Regenwater in de sloot

Essentie is dat het schone regenwater in de sloot komt en het lekwater met de perssappen in de betonput. Als ook het regenwater opgevangen zou worden in de betonput, zal elke betonput bij een fikse regenbui direct tot de nok toe vol zitten.

Locatie

Het mooiste is om de betonnenput een plaats te geven naast de silo, zonder verkeersbelasting. Aandachtspunt is wel de toegankelijkheid om de perssappen er periodiek uit te zuigen met een vacuümtank en deze in bijvoorbeeld de gierkelder te legen. Een vaste pomp in de put kan arbeidstechnisch een goed alternatief zijn.