Olieafscheider OBA


De olieafscheider en bezineafscheider (OBA) is gecertificeerd volgens NEN-EN 858-1  én voorzien van CE-certificaat. Deze certificaten zijn voor een olieafscheider wettelijk verplicht. Daarnaast zijn de olieafscheiders voorzien van een waterdichtheidscertificaat, een milieuklassecertificaat en een verkeersklasse B garantiecertificaat.  

Verkrijgbare Olieafscheiders (OBA):Capaciteit

 

Olie-opslagvolume Slibvangvolume Maatvoering
LxBxH  cm.
Folder
3 l/sec. 1440 liter 1740 liter 240x160x185 pdf.
6 l/sec. 1840 liter 2040 liter 240x160x225 pdf.
10 l/sec. 1990 liter 2060 liter 240x160x225 pdf.
15 l/sec. 1830 liter 1500 liter 240x160x225 pdf.
20 l/sec. 2220 liter 2030 liter 240x160x265 pdf.

Download: Volledige folder Olie- en Benziene-afscheiders.

Capaciteit

De capaciteit van een OBA (olieafscheider / benzineafscheider) wordt uitgedrukt in liters per seconde (l/sec.). De meest gebruikte rekenmethode is het aantal te gebruiken toestellen (bijv. hogedruk spuiten) en de te verwachten hoeveelheid regenwater, bij elkaar op te tellen. Wij kunnen voor u een capaciteitsberekening maken.

Materialen

Onze betonnen olie- en benzienafscheiders zijn gemaakt van een hoogwaardige zelfverdichtende gietbeton. Als bewapening gebruiken we gegalvaniseerde staalvezels. De betonmortel heeft als sterkteklasse C60/75 (hoge sterkte beton) en heeft als milieuklasse: XA3. De olieafscheiders zijn hierdoor toepasbaar in een sterk agressieve chemische omgeving. Het afscheidergedeelte zelf is gemaakt van hoogwaardig RVS en niet van goedkoop hdpe. Al met al bestaat de olieafscheider uit hoogwaardige materialen.

Video / film werking en installatie van de olieafscheider:

Zet het geluid maar aan en klik op de video.

 
                                                                                               

Alarmering
De olieafscheiders kunnen worden voorzien alarmeringsysteem dat aangeeft wanneer het olieopslag gedeelte vol zit. Deze oliealamering is wettelijk verplicht. Daarnaast is er ook leverbaar een laagdikte alarm voor het slibvangdeelte.

Controleput

Omdat de handhavende instanties willen controleren of de olieafscheider goed functioneerd dient er ná de olieafscheider een controleput geplaatst te worden. Deze is van boven toegankelijk en hieruit kan een monster worden genomen.  

Toepassing Olieafscheiders

Olieafscheiders / benzineafscheiders worden toegepast bij tankstations, spuitplaatsen, wasstraten, autowerkplaatsen en andere onderhoudswerkplaatsen. Kortom, overal waar mogelijk lichte minerale vloeistoffen als benzine, olieresten, diesel, etc. in het water kunnen komen.