22 appartementen Lent Nijmegen


Hergebruik van regenwater

Betonputten.nl heeft voor dit project alle advisering, materialen, aanlegschema's, etc. verzorgd voor het duurzaam hergebruik van regenwater. Advisering met betrekking tot de betonput, pomp, aansturing, aanleg, etc.

Patners in dit project

Patners en mede mogelijk gemaakt door o.a. provincie Gelderland, gemeente Nijmegen, Woningbouwvereniging Gelderland (WBVG), woningcorporatie Talis, bouwbedrijf Vastbouw, Initiatiefgroep Ecologisch Wonen Nijmegen.

Ongewoon tafereel

In in het Nijmeegse Lent was op de bouwplaats op de Laauwikstraat een ongewoon tafereel te aanschouwen. Toekomstige huurders, vrijwilligers en professionele bouwvakkers werkten er zij aan zij aan de totstandkoming van een opmerkelijk nieuwbouwproject. Huurwoningen opgetrokken uit stro, leem en hout.

Anders wonen.

De woongemeenschap biedt plek aan gezinnen, woongroepen, alleenstaanden en tweepersoons- huishoudens. Samen dragen zij zorg voor hun leefomgeving. Zij delen een aantal gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. Zo worden wasmachines gemeenschappelijke gebruikt en is er een gemeenschappelijke tuin op basis van permacultuur, waar eetbare planten worden geteeld.