Pompput

Pompput

Wij leveren pompputten compleet met pomp en aansturing. In alle typen betonputten kan een pomp geïnstalleerd worden. Zo kan een grote betonput dienen voor tijdelijke buffering. Waarna de pomp het (afval-)water gedoseerd doorpompt. Hierdoor worden piekbelastingen uitgevlakt en op momenten dat er (afval-)water gevraagd wordt, slaat de pomp aan.

Pompen

voetkoppelingenDrainage pompen, vuilwaterpompen of professionele persgemalen. Alle soorten kunnen wij leveren en/of voor u laten installeren. Pompen kunnen "vastgezet" worden met een voetkoppeling. Door de ketting op te trekken of te laten zakken, gaat de pomp omhoog of omlaag. Dit gaat via de RVS geleidestangen. Hieronder een schematische weergave.

 

Stuurkast


In de stuurkast vindt de aansturing van de pomp plaats. Er zijn standaard pakketen voor, maar steeds vaker wordt de aansturing volledig naar wens geprogrammeerd. Maatwerk dus. Eventueel kan één van onze specialisten met u meedenken. Ook de alarmering bij diverse storingen wordt verzorgt vanuit de stuurkast. U kunt hierbij denken aan het gaan branden van signaallampen, een arkoestisch signaal, maar ook een sms bericht over de storing behoort tot de mogelijkheden. De aansturing wordt in een met glasvezel versterkte polyester kast gemonteerd. Ook stalen en RVS stuurkasten, in diverse kleuren kunnen wij leveren.